Ayasofya’nın Tapusunda Giresun İzleri
Ayasofya’nın statüsünün tartışmaları devam ederken 19/11/1936 tarihli tapu senedinde Görele eşraflarından Rahmetli Mehmet oğlu (Tapucu) Fikret Sinirlioğlu’nun imzasının bulunduğu gözlendi.
Ayasofya’nın tapusunda Giresunlu imzası
İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümünde Ayasofya’da Fetih Suresi’nin okunması ile birlikte, Ayasofya’nın ibadete açılması yeniden Türkiye’nin gündemine oturdu.
Ayasofya’nın statüsünün tartışmaları devam ederken 19/11/1936 tarihli tapu senedinde 2009-2016 tarihleri arasında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve 2015 genel seçimlerinde Türkiye Dışişleri Bakanı ve 21 Ekim 2016’dan beri Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimî Büyükelçisi olarak görev yapan Giresun Göreleli hemşerimiz Feridun Sinirlioğlu’nun rahmetli babası Mehmet oğlu (Tapucu) Fikret Sinirlioğlu’nun imzasının bulunduğu gözlendi.
Rahmetli Fikret Sinirlioğlu; Görele tapu dairesinde başlayan çalışma hayatına sırasıyla, Giresun Tapu dairesi, İstanbul Beykoz tapu dairesi oradan Eminönü tapu dairesi ve son olarak emekli olmadan önce Tapu daireleri grup müdür yardımcılığı yaptı. 1992 yılında emekli olurken, 16 Aralık 2008 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle vefat etmiştir.
Ayrıca devletin bütün yazışmalarında ve arşivlerinde, Vakıflar Genel Müdürlüğü kayıtlarında, en önemlisi Tapu kaydında Ayasofya Camii Kebiri olarak geçerken aynı isim Diyanet İşleri Başkanlığı kayıtlarına Büyük Ayasofya Camii olarak geçmiştir.
KAYNAK : Bursa Giresun Havadis