Sal. Oca 20th, 2026

Kümbet Yaylası’nda “Yer” Kavgası Silahlı Çatışmaya Dönüştü

6

Kümbet Yaylası’nda Arazi Kavgası: 3 Ölü, 1 Yaralı

Giresun’un Dereli ilçesine bağlı Kümbet Yaylası Şıh Obası mevkiinde çıkan arazi anlaşmazlığı, silahlı çatışmaya dönüştü. Olayda üç kişi hayatını kaybederken, bir kişi de yaralandı.

Olay, 29 Temmuz 2025 sabah saatlerinde Kümbet Yaylası’nda meydana geldi. İddiaya göre, aralarında uzun süredir devam eden mera anlaşmazlığı bulunan iki aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine 75 yaşındaki Haşim Gençalioğlu, silahını çekerek Mustafa Kırömeroğlu (65) ve eşi Ayşe Kırömeroğlu’na (63) ateş etti. Çift, olay yerinde hayatını kaybetti.

Silahlı saldırıda çiftin oğulları S. Kırömeroğlu (27) da yaralandı. Yaralı, önce Dereli Devlet Hastanesi’ne, ardından Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Babasının ve annesinin vurulduğunu gören S. Kırömeroğlu, eline geçirdiği sopayla Haşim Gençalioğlu’na saldırarak onu da öldürdü. Böylece olayda üç kişi yaşamını yitirirken, bir kişi yaralı olarak kurtuldu.

Jandarma ekipleri olayın ardından bölgeyi güvenlik çemberine alarak yeni bir olay yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Cenazeler, savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir